iOS-developer

Ik wil kennismaken!

Wil je meebouwen aan uitdagende apps voor sterke merken? Wij hebben een vacature voor iOS-developers!

Meer weten? Bel 06-46465370!

Full-time (32-40u) · Amsterdam, Den Haag en remote

Wij zijn Q42.

"Een technisch-strategisch internetbureau", zeggen sommigen. "Nerds", zeggen anderen. Wij zelf bijvoorbeeld, als we eerlijk zijn. We houden namelijk heel erg van goed programmeren.

En van werken aan impactvolle ideeën. Samen met bedrijven als PostNL, Philips Hue, Lightyear, Rijksmuseum, HEMA, Pieter Pot, Volkskrant en de Efteling maken we apps, websites, connected devices, spraakassistenten, games, robots, AI- en VR-toepassingen. En dat al ruim twintig jaar.

Maar dat is niet het hele verhaal. Techniek is pas interessant met mensen erbij. We vinden het daarom nóg leuker om zo te programmeren dat ons werk niet alleen nuttig, maar ook vriendelijk is.

En we hebben een vacature voor iOS-developers.

Wij zoeken iOS-ontwikkelaars die het tof vinden om samen met andere engineers te werken aan diverse uitdagende apps, zoals van HEMA, PostNL en van start-ups als Lightyear en Pieter Pot.

Vorig jaar hebben we bijvoorbeeld voor HEMA een native shop gebouwd met veel focus op een goede ervaring voor de eindgebruiker. Uitdaging nu is die ervaring nog verder te verbeteren en nieuwe features toe te voegen.

Het multidisciplinaire team dat deze app bouwt, bestaat uit een kleine tien mensen. Vanuit Q42 zijn dat meerdere iOS- en Android-developers plus een projectleider. Het team wordt verder aangevuld met designers van Fabrique, een product owner en een businessanalist. Ook haken we standaard testers van Polteq aan. Natuurlijk doen we dit agile. Sinds corona werken we ook deels remote (verderop lees je daar meer over).

Al vanaf het begin hebben we ervoor gekozen om de HEMA-app volledig native te bouwen met Swift op iOS en Kotlin op Android. Om de optimale werking van aparte native applicaties te koppelen aan het gemak van hybride development, hebben we gekozen voor server driven UI en een zogenaamde 'Backend for Frontend' gebouwd.

Bouw en doorontwikkeling van een app doen we altijd in nauwe samenwerking met de klant. We bepalen dus samen de roadmap. Ons inzicht en advies spelen daarbij een belangrijke rol. Sterker nog: regelmatig nemen we zelf het initiatief om nieuwe features te ontwikkelen.

Q'ers die in een appteam zitten, werken af en toe ook mee aan zogenaamde jumpstarts van een week om nieuwe concepten te prototypen. Vaak is dat dan voor andere klanten van Q42. Aangezien we apps voor meerdere organisaties bouwen, zijn uitstapjes naar andere projecten sowieso altijd mogelijk en switchen Q'ers om de zoveel tijd naar een ander team. Zo kun je het ene moment aan een app voor een corporate werken en het andere moment aan een app voor een start-up. 

Vind je het tof om een stel van de meest gebruikte apps van Nederland nóg beter te maken? Laat hier je gegevens achter en we nemen snel contact met je op. Maar doorlezen mag natuurlijk ook - net als reageren op onze React Native-vacature. 😉

Past Q42 bij jou?

Wil je weten of Q - zoals we Q42 meestal noemen - bij jou past? We kunnen je alvast vertellen, wat wij te bieden hebben en waar wij van houden. Dan kun jij inschatten of er voldoende overlap is voor een gesprek.

 • Wij doen niet aan tijdelijke contracten. Vanaf dag één krijg je een vast contract met een proeftijd van twee maanden. (Waarom we dat doen, lees je hier.)
 • We bieden een all-in salaris tot 6.500 euro per maand, afhankelijk van jouw ervaring. Dat is inclusief een maximale pensioenregeling, vakantiegeld, internetvergoeding, potentiële bonus en een tijdelijke thuiswerkvergoeding. (Hier lees je hoe we salaris, zelfbeoordeling en persoonlijke ontwikkeling aan elkaar koppelen.)

 • We noemen Q graag een happy place for nerds. We houden dan ook niet zo van kaders. Veel Q'ers doen er iets bij naast het programmeren. Dat houdt Q lekker plat en geeft iedereen de mogelijkheid om mee te sturen én te groeien.

 • Met tachtig slimme developers is er genoeg te leren bij Q. Van Bedenktijdjes en Passietijd tot het schrijven voor ons Engineering Blog en samen leerzame conferenties bezoeken. Ook zijn diverse Q'ers als mentor nauw betrokken bij de persoonlijke ontwikkeling van collega's.
 • Ons werk is productontwikkeling: het allerbeste product neerzetten om de eindgebruiker te verbazen. Dat doen we met PostNL, Rijksmuseum, Volkskrant, HEMA, 9292Philips Hue, Primephonic, Kramp, Efteling, Koninklijke Visio en andere mooie klanten en partners.
 • Maar we ontwikkelen ook eígen producten via onze ventures, zoals onze non-profit start-up Hack The Planet. Die ventures maken ons beter in productdenken, wat we weer kunnen toepassen in onze projecten. En vice versa.
 • Op onze stekkies in Den Haag en Amsterdam kunnen we fijn in the zone komen én heel goed feesten. Daar houden we sowieso wel van, samen leuke dingen doen: van het jaarlijkse Q-uitje en onze hackathon tot pubquizzes en bordspelavonden in onze eigen bruine kroeg. 
 • Wil je nog meer weten? Kom eens langs tijdens een van onze openbare meetups of lees ons uitgebreide verhaal op de pagina met alle vacatures!
 • Ook relevant: onze arbeidsvoorwaarden.

Pas jij bij Q?

Ervaring is mooi meegenomen, maar niet het belangrijkste. Jouw technische potentie en de match wegen zwaarder.

 • Hou je van mooie dingen bouwen in Swift?
 • Heb je gebruiksvriendelijkheid hoog in het vaandel staan?
 • Spreekt onze happy place for nerds jou aan?

Je ziet voldoende overlap?

Laten we dan eens kletsen! Dat kan remote of op ons kantoor in Amsterdam of Den Haag. Klik op de button hieronder, dan plannen wij een (online) gesprek in. Of bel direct Maurice om even een afspraak te maken: 06-46465370.

Onze sollicitatieprocedure…

"Een wat? Een procedure?" Ja, we weten ’t, wij houden er ook niet van. Hebben we gelukkig ook niet zoveel. Maar omdat nieuwe mensen aannemen best wel heel erg superbelangrijk is, hebben we een manier bedacht om dit écht goed te doen. Komt-i:

 1. Klik op 'Ik wil kennismaken!' en maak er een mooi verhaal van. 

 2. We organiseren een (remote) gesprek om te kletsen over jou én over Q. Bedenk ook van tevoren of je wat code kunt laten zien, iets waar je trots op bent. Dat is veel leuker om naar te kijken dan een CV.

 3. Daarna doen we nog een online gesprek. Maar dit keer krijg je eerst huiswerk mee: een leuke programmeeropdracht die je mag uitvoeren in de taal die je zelf het beste vindt passen. 

 4. De laatste stap is een pair-programming-middag. Je haakt dan virtueel zo'n drie uur lang aan bij twee developers. Leuk voor jou om een stel Q’ers beter te leren kennen en ons werk van dichtbij te zien. Leuk voor ons omdat we graag zo veel mogelijk Q’ers betrekken bij de sollicitaties. We stellen hun achteraf de vraag: "Zou je balen als we haar/hem niet aannemen?" Als ze dan 'ja' zeggen, weten we genoeg. 😊

 5. We doen je een aanbod, we krabbelen, en je komt hier lol en verschil maken.

Oh, en recruiters: wij zijn zelf heel goed in het vinden van nieuwe collega’s. Jullie hulp is dus niet nodig én niet gewenst.

Corona en thuiswerken.

Aan het begin van de coronacrisis zijn we zo veel mogelijk thuis gaan werken. Remote samenwerken deden we eerder ook al wel, dus de overstap was niet heel groot. 

Daarbij hebben we er wel voor gezorgd dat alle Q'ers thuis een goede werkplek konden inrichten en dat we onszelf af en toe trakteerden op iets lekkers. Ook hebben we een netto thuiswerkvergoeding van 72 euro per maand ingesteld voor de extra eigen kosten die we maken. Als je bij Q start, krijg je een zit/statafel, bureaustoel en beeldscherm om ook thuis goed te kunnen werken.

Sinds de maatregelen zijn versoepeld, gaan weer meer Q'ers naar kantoor. Gemiddeld zo'n 2 à 3 dagen per week. Omdat fysiek samenwerken meer energie geeft, ideeën en kennis makkelijker worden uitgewisseld en samen lunchen gewoon hartstikke gezellig is. Van nieuwe Q'ers snappen we, dat ze het fijn vinden eerst vooral op kantoor te werken - al is het alleen om hun goodies op te halen. 😉

In onze kantoren hanteren we de gebruikelijke hygiënemaatregelen. De ventilatie op beide locaties is dik in orde. Zelfs op drukke dagen in gesloten vergaderzalen is het CO2-gehalte onder de geadviseerde waarde.

Wanneer we met z'n 80-en willen samenkomen, bijvoorbeeld voor onze wekelijkse update, doen we dat hybride: op kantoor en in Meet. Heel gezellig is zo'n standaard meetingtool echter niet. Daarom hebben we al aan het begin van de coronacrisis een eigen videoconferencingapp gebouwd die wél leuk is.

De mensen van Q.

Onze mensen noemen we Q'ers. Hieronder zie je er een aantal. Mocht je graag alle Q'ers willen zien en willen filteren op allerlei relevante en volslagen irrelevante punten, dat kan ook!

Thijs

Lotte

Roan

Louise

Mathijs

Daniello

Chris

Herman

Martin

Lukas

Remco

Rob

Wietske

Frank

Jaap

Lisa

Ons Amsterdamse stekkie

Ofwel "Q020"

Ons Haagse stekkie

Ofwel "Q070"