iOS-developer

Ik wil kennismaken!

Hou jij van bouwen aan mooie apps voor sterke Nederlandse merken zoals HEMA en PostNL? Wij zoeken iOS-developers!


FULL-TIME (32-40u) · AMSTERDAM, DEN HAAG EN REMOTE

Wij zijn Q42.

"Een technisch-strategisch internetbureau", zeggen sommigen. "Nerds", zeggen anderen. Wij zelf bijvoorbeeld, als we eerlijk zijn. We houden namelijk heel erg van goed programmeren.

En van werken aan impactvolle ideeën. Samen met bedrijven als PostNL, Philips Hue, Rijksmuseum, HEMA, Volkskrant en de Efteling maken we apps, websites, connected devices, spraakassistenten, games, robots, AI- en VR-toepassingen. En dat al twintig jaar.

Maar dat is niet het hele verhaal. Techniek is pas interessant met mensen erbij. We vinden het daarom nóg leuker om zo te programmeren dat ons werk niet alleen nuttig, maar ook vriendelijk is.

En we hebben een vacature voor iOS-developers.

Voor ons PostNL-team in Den Haag en ons HEMA-team in Amsterdam zoeken we ervaren iOS-engineers die het tof vinden om samen met andere ontwikkelaars te werken aan diverse grote Nederlandse apps.

De belangrijkste uitdaging van de PostNL-app is het terugbrengen van de complexe logistieke processen en aanverwante back-end naar een simpele gebruikservaring. De app ontsluit namelijk de volledige proceslijn van PostNL. Voor HEMA hebben we vorig jaar een native shop gebouwd met een uitmuntende ervaring voor de eindgebruiker. Uitdaging nu is die ervaring nog verder te verbeteren en nieuwe features toe te voegen.

De multidisciplinaire teams die deze apps bouwen, bestaan uit ongeveer tien mensen. Vanuit Q42 zijn dat meerdere iOS- en Android-developers plus een projectleider. De teams worden verder aangevuld met (externe) designers, een product owner, een scrum master en businessanalisten. Ook haken we standaard testers van Polteq aan. Natuurlijk werken we agile (Scrum of Kanban). Vaste stek voor het HEMA-team is ons kantoor aan het IJ en voor het PostNL-team ons nieuwe kantoor op de Binckhorst. Op dit moment werken de meeste Q'ers echter vanuit huis vanwege de coronamaatregelen (verderop lees je daar meer over).

Al vanaf het begin hebben we ervoor gekozen om de PostNL- en HEMA-app volledig native te bouwen met Swift op iOS en Kotlin op Android. Na de lancering hebben we de apps voortdurend verbeterd, uitgebreid met nieuwe features en op de laatste stand van de techniek gebracht. Voor de PostNL-app doen we meerdere keren per maand een release. Wat we bouwen staat dus vrijwel direct live in de app stores!

De doorontwikkeling doen we in nauwe samenwerking met de klant. We bepalen dus samen de route van de app. Ons inzicht en advies spelen daarbij een belangrijke rol. Sterker nog: regelmatig nemen we zelf het initiatief om nieuwe features te ontwikkelen.

Naast de vaste doorontwikkeling van de apps werken teamleden af en toe ook mee aan jumpstarts van een week om nieuwe concepten te prototypen. Zowel voor PostNL en HEMA als voor andere klanten van Q42. Aangezien we apps voor meerdere organisaties bouwen, zijn uitstapjes naar andere projecten sowieso altijd mogelijk en switchen Q'ers om de zoveel tijd naar een ander team.

Vind je het tof om een stel van de meest gebruikte apps van Nederland nóg beter te maken? Laat hier je gegevens achter en we nemen snel contact met je op. Maar doorlezen mag natuurlijk ook!

Past Q42 bij jou?

Wil je weten of Q - zoals we Q42 meestal noemen - bij jou past? We kunnen je alvast vertellen, wat wij te bieden hebben en waar wij van houden. Dan kun jij inschatten of er voldoende overlap is voor een gesprek.

 • Wij doen niet aan tijdelijke contracten. Vanaf dag één krijg je een vast contract met een proeftijd van twee maanden. (Waarom we dat doen, lees je hier.)
 • We bieden een all-in salaris tot 6.500 euro bruto per maand, afhankelijk van jouw ervaring. Dat is inclusief een maximale pensioenregeling, vakantiegeld, internetvergoeding, potentiële bonus en een tijdelijke thuiswerkvergoeding.

 • Als je twee jaar in dienst bent, kun je medeaandeelhouder van Q42 worden. Op die manier kan iedereen de vruchten plukken van het gezamenlijke werk.

 • We noemen Q graag een happy place for nerds. We houden dan ook niet zo van kaders. Veel Q'ers doen er iets bij naast het programmeren. Dat houdt Q lekker plat en geeft iedereen de mogelijkheid om mee te sturen én te groeien.
 • Met tachtig slimme developers is er genoeg te leren bij Q. Van Bedenktijdjes en Passietijd tot het schrijven voor ons Engineering Blog en samen leerzame conferenties bezoeken.
 • Ons werk is productontwikkeling: het allerbeste product neerzetten om de eindgebruiker te verbazen. Dat doen we met PostNL, Rijksmuseum, Volkskrant, HEMA, 9292, Radio 538, Philips Hue, Primephonic, Kramp, Efteling en andere mooie klanten en partners.
 • Maar we ontwikkelen ook eígen producten via onze ventures, zoals onze non-profit start-up Hack The Planet. Die ventures maken ons beter in productdenken, wat we weer kunnen toepassen in onze projecten. En vice versa.
 • Op onze stekkies in Den Haag en Amsterdam kunnen we fijn in the zone komen én heel goed feesten. Daar houden we sowieso wel van, samen leuke dingen doen: van het jaarlijkse Q-uitje en onze hackathon tot pubquizzes en bordspelavonden in onze eigen bruine kroeg. Op dit moment gebeurt dat natuurlijk allemaal remote, bijvoorbeeld met onze videochattool Mibo.
 • Wil je nog meer weten, lees dan ons uitgebreide verhaal op de pagina met alle vacatures!
 • Ook relevant: onze arbeidsvoorwaarden.

Pas jij bij Q?

Ervaring is mooi meegenomen, maar niet het belangrijkste. Jouw technische potentie en de match wegen zwaarder.

 • Hou je van mooie dingen bouwen in Swift?
 • Heb je gebruiksvriendelijkheid hoog in het vaandel staan?
 • Spreekt onze happy place for nerds jou aan?

Je ziet voldoende overlap?

Laten we dan eens kletsen! Vanwege de huidige coronamaatregelen doen we dat graag remote. Klik op de button hieronder, dan plannen wij een online gesprek in.

Onze sollicitatieprocedure…

"Een wat? Een procedure?" Ja, we weten ’t, wij houden er ook niet van. Hebben we gelukkig ook niet zoveel. Maar omdat nieuwe mensen aannemen best wel heel erg superbelangrijk is, hebben we een manier bedacht om dit écht goed te doen. Komt-i:

 1. Klik op 'Ik wil kennismaken!' en maak er een mooi verhaal van. 

 2. We organiseren (vanwege de coronamaatregelen) een remote gesprek om te kletsen over jou én over Q. Bedenk ook van tevoren of je wat code kunt laten zien, iets waar je trots op bent. Dat is veel leuker om naar te kijken dan een CV.

 3. Daarna doen we nog een online gesprek. Maar dit keer krijg je eerst huiswerk mee: een leuke programmeeropdracht die je mag uitvoeren in de taal die je zelf het beste vindt passen. 

 4. De laatste stap is een pair-programming-middag. Je haakt dan virtueel zo'n drie uur lang aan bij twee developers. Leuk voor jou om een stel Q’ers beter te leren kennen en ons werk van dichtbij te zien. Leuk voor ons omdat we graag zo veel mogelijk Q’ers betrekken bij de sollicitaties. We stellen hun achteraf de vraag: "Zou je balen als we haar/hem niet aannemen?" Als ze dan 'ja' zeggen, weten we genoeg. 😊

 5. We doen je een aanbod, we krabbelen, en je komt hier lol en verschil maken.

Oh, en recruiters: wij zijn zelf heel goed in het vinden van nieuwe collega’s. Jullie hulp is dus niet nodig én niet gewenst.

Corona en thuiswerken.

Al sinds het begin van de coronacrisis werken we zo veel mogelijk thuis. Remote werken deden we eerder ook al wel, dus de overstap was niet heel groot. Maar lang niet alle Q'ers hadden thuis een goede werkplek. Dus is ervoor gezorgd dat iedereen over een monitor en bureaustoel van kantoor kon beschikken.

Door het thuiswerken missen we natuurlijk wel de gezellige gezamenlijke lunches. Om dat te compenseren trakteren we onszelf af en toe op een lunch op kosten van Q. Dan bestelt iedereen iets lekkers bij een tentje om de hoek.

Ook hebben we iets verzonnen op de extra eigen kosten die we maken door het werken vanuit huis. Alle Q'ers krijgen per maand een netto thuiswerkvergoeding van 72 euro plus een eenmalige bijdrage van 300 euro om de eigen werkplek nog verder op te pimpen.

Maar het belangrijkste is natuurlijk het onderlinge contact. Als zware gebruikers van Slack zit dat eigenlijk wel goed. Wanneer we met z'n 80-en willen samenkomen, bijvoorbeeld voor onze wekelijkse update, doen we dat in Meet. Heel gezellig zijn zulke tools echter niet. Daarom hebben we een eigen videochatapp gebouwd die wél leuk is. Perfect voor de vrijdagmiddagborrel die we nu gewoon virtueel houden of als een Q'er afscheid neemt.

Het thuiswerken gaat ons dus best goed af. Maar soms komen de muren op iemand af of vindt een buurman het een goed idee om juist nu z'n huis te verbouwen. In zulke gevallen zoeken we naar een oplossing op kantoor. Dat gebeurt ook bij kersverse Q'ers: in de eerste week een paar nieuwe collega's in het echt zien, is gewoon fijner.

Dat is dan de eerste keer IRL, want alle sollicitatiegesprekken doen we remote. Nu kunnen we ons voorstellen, dat je wilt weten hoe ons kantoor er uitziet, als je bij ons solliciteert. In dat geval zorgen we ervoor, dat je even een kijkje kunt nemen. Moet je er zelf alleen een zwikkie blije nerds bij denken. 😉 

De mensen van Q.

Onze mensen noemen we Q'ers. Hieronder zie je er een aantal. Mocht je graag alle Q'ers willen zien en willen filteren op allerlei relevante en volslagen irrelevante punten, dat kan ook!

Thijs

Lotte

Roan

Louise

Sanne

Mathijs

Mathijs

Daniello

Herman

Martin

Lukas

Wietske

Frank

Jaap

Rob

Lisa

Ons Amsterdamse stekkie

Ofwel "Q020"

Ons Haagse stekkie

Ofwel "Q070"