Q42 bouwt apps, websites, connected devices, games, AI- en VR-toepassingen. Met z'n 90-en bedenken en maken we dingen met impact. Digitale producten waar je een glimlach van krijgt. Dat doen we vanuit Amsterdam en Den Haag.
Ervaren Android-developer
Q42 bouwt digitale producten die het leven van mensen slimmer, beter en leuker maken.
Al meer dan 20 jaar helpen we bedrijven als PostNL, Rijksmuseum, HEMA, AVROTROS, Philips Hue en de Efteling met het bedenken en maken van schaalbare producten. Apps, websites, connected devices, AI-toepassingen en meer. Van idee tot lancering.
Tech zit in de kern van alles wat we doen. Onze teams van developers en projectleiders zijn altijd bezig met snel uitproberen, leren en verbeteren. Totdat het product fijn is in gebruik, de business laat groeien én wij er zelf een glimlach van krijgen.
Wij zoeken Android-ontwikkelaars die het tof vinden om samen met andere engineers te werken aan een internationale app met miljoenen gebruikers en transacties. Naast de ontwikkeling van apps voor HEMA, PostNL en Wie is de Mol? gaat het hierbij om een nieuw project.
Focus op de eindgebruiker
Als voorbeeld van hoe we werken: de HEMA-app. Recent hebben we voor HEMA een native shop gebouwd met veel focus op een goede ervaring voor de eindgebruiker. Uitdaging nu is die ervaring nóg verder te verbeteren en nieuwe features toe te voegen.
Multidisciplinair team
Het autonome, multidisciplinaire team dat deze app bouwt, bestaat uit een kleine tien mensen. Vanuit Q42 zijn dat meerdere Android- en iOS-developers plus een projectleider. Het team wordt verder aangevuld met designers van Fabrique, een product owner en een businessanalist. Ook haken we standaard testers van Polteq aan. Natuurlijk doen we dit agile. Sinds corona werken we ook deels remote.
Nieuwste technieken
Al vanaf het begin hebben we ervoor gekozen om de HEMA-app volledig native te bouwen met Kotlin op Android en Swift op iOS. Om de optimale werking van aparte native applicaties te koppelen aan het gemak van hybride development, hebben we gekozen voor server driven UI en een zogenaamde 'Backend for Frontend' gebouwd.
Inzicht en advies
Bouw en doorontwikkeling van een app doen we altijd in nauwe samenwerking met de klant. We bepalen dus samen de roadmap. Ons inzicht en advies spelen daarbij een belangrijke rol. Sterker nog: regelmatig nemen we zelf het initiatief om nieuwe features te ontwikkelen.
Afwisseling gegarandeerd
Q'ers die in een appteam zitten, werken af en toe ook mee aan zogenaamde jumpstarts van een week om nieuwe concepten te prototypen. Vaak is dat dan voor andere klanten van Q42. Aangezien we apps voor meerdere organisaties bouwen, zijn uitstapjes naar andere projecten sowieso altijd mogelijk en switchen Q'ers om de zoveel tijd naar een ander team. Zo kun je bijvoorbeeld de ene helft van het jaar aan een app voor een corporate werken en de andere helft aan een app voor een start-up. In die planning wordt altijd rekening gehouden met jouw wensen.
Vind je het tof om te bouwen aan grote Nederlandse én internationale apps? Laat hier je gegevens achter en we nemen snel contact met je op. Maar doorlezen mag natuurlijk ook - net als reageren op onze iOS-vacature. 😉
Wil je weten of Q - zoals we Q42 meestal noemen - bij jou past? We kunnen je alvast vertellen, wat wij te bieden hebben en waar wij van houden. Dan kun jij inschatten of er voldoende overlap is voor een gesprek.
We bieden een all-in salaris tot 6.500 euro per maand, afhankelijk van jouw ervaring. Dat is inclusief een maximale pensioenregeling, vakantiegeld en internetvergoeding. (Hier lees je hoe we salaris, zelfbeoordeling en persoonlijke ontwikkeling aan elkaar koppelen.)
Wij bieden een omgeving die wij graag een happy place for nerds noemen. We houden dan ook niet zo van kaders. Veel Q'ers doen er iets bij naast het programmeren. Dat houdt Q lekker plat en geeft iedereen de mogelijkheid om mee te sturen én te groeien.
Met tachtig slimme developers is er genoeg te leren bij Q. Van Bedenktijdjes en Passietijd tot het schrijven voor ons Engineering Blog en samen leerzame conferenties bezoeken. Ook zijn diverse Q'ers als mentor nauw betrokken bij de persoonlijke ontwikkeling van collega's.
Ons werk is productontwikkeling: het allerbeste product neerzetten om de eindgebruiker te verbazen. Dat doen we met Wie is de Mol?, PostNL, Rijksmuseum, HEMA, Volkskrant, Radio 538, 9292, Kramp, de Efteling en andere mooie klanten en partners.
Maar we ontwikkelen ook eígen producten via onze ventures, zoals onze tech for good start-up Hack The Planet. Die ventures maken ons beter in productdenken, wat we weer kunnen toepassen in onze projecten. En vice versa.
Op onze stekkies in Amsterdam en Den Haag kunnen we fijn in the zone komen én heel goed feesten. Daar houden we sowieso wel van, samen leuke dingen doen: van het jaarlijkse Q-uitje en onze hackathon tot pubquizzes en bordspelavonden in onze eigen bruine kroeg.
Wil je nog meer weten? Kom eens langs tijdens een van onze openbare meetups of lees ons uitgebreide verhaal op de pagina met alle vacatures!
Ook relevant: onze arbeidsvoorwaarden.
Ervaring is mooi meegenomen, maar niet het belangrijkste. Jouw technische potentie en de match wegen zwaarder.
Hou je van mooie dingen bouwen met Kotlin en Compose?
Heb je gebruiksvriendelijkheid hoog in het vaandel staan?
Spreekt onze happy place for nerds jou aan?
Please note: we don't hire applicants living outside the European Union.
Laten we dan eens kletsen! Je bent van harte welkom op ons kantoor in Amsterdam of Den Haag. Klik op de button hieronder, dan plannen wij een gesprek in. Of bel direct Maurice om even een afspraak te maken: 06-46465370.
"Een wat? Een procedure?" Ja, we weten ’t, wij houden er ook niet van. Hebben we gelukkig ook niet zoveel. Maar omdat nieuwe mensen aannemen best wel heel erg superbelangrijk is, hebben we een manier bedacht om dit écht goed te doen. Komt-i:
Klik op 'Ik wil kennismaken!' en maak er een mooi verhaal van.
We organiseren een gesprek om te kletsen over jou én over Q. Bedenk ook van tevoren of je wat code kunt laten zien, iets waar je trots op bent. Dat is veel leuker om naar te kijken dan een CV.
Daarna doen we nog een gesprek. Maar dit keer krijg je eerst huiswerk mee: een leuke programmeeropdracht die je mag uitvoeren in de taal die je zelf het beste vindt passen.
De laatste stap is een pair-programming-middag. Je haakt dan zo'n drie uur lang aan bij twee developers. Leuk voor jou om een stel Q’ers beter te leren kennen en ons werk van dichtbij te zien. Leuk voor ons omdat we graag zo veel mogelijk Q’ers betrekken bij de sollicitaties. We stellen hun achteraf de vraag: "Zou je balen als we haar/hem niet aannemen?" Als ze dan 'ja' zeggen, weten we genoeg. 😊
We doen je een aanbod, we krabbelen, en je komt hier lol en verschil maken.
In deze blogpost geven we meer uitleg over ons sollicitatieproces, de verschillende stappen, hoe we beoordelen, wat we zoeken in een kandidaat, et cetera.
Oh, en recruiters: wij zijn zelf heel goed in het vinden van nieuwe collega’s. Jullie hulp is dus niet nodig én niet gewenst.
Onze mensen noemen we Q'ers. Hieronder zie je er een aantal. Mocht je graag alle Q'ers willen zien en willen filteren op allerlei relevante en volslagen irrelevante punten, dat kan ook!