Ervaren techlead

Ik wil kennismaken!

Ben jij een techlead met passie voor business uitdagingen, die aan internationale topproducten wil werken met een waanzinnig goed team?

Meer weten? Bel 06-46465370!

Full-time · Amsterdam en/of Den Haag

Wij zijn Q42.

Q42 bouwt digitale producten die het leven van mensen slimmer, beter en leuker maken. 

Al meer dan 20 jaar helpen we bedrijven als HEMA, Rijksmuseum, PostNL, Philips Hue, Efteling met het bedenken en maken van schaalbare producten. Apps, websites, connected devices, AI-toepassingen en meer. Van idee tot lancering.

Tech zit in de kern van alles wat we doen. Onze teams van developers en projectleiders zijn altijd bezig met snel uitproberen, leren en verbeteren. Totdat het product fijn is in gebruik, de business laat groeien én wij er zelf een glimlach van krijgen.

En wij hebben een vacature voor een ervaren techlead.

Bij Q42 draait alles om technisch vakmanschap. We houden enorm van mooie digitale producten bouwen. Niets is leuker dan het leven van mensen slimmer, beter en leuker te maken door de allerbeste gebruikservaring te realiseren.

Complexe uitdagingen 
Om daar écht succesvol in te zijn, is het cruciaal dat we heel goed begrijpen wat er speelt bij onze klanten. Zo kunnen we samen passende technische en product-strategische plannen bedenken, en vooral: het juiste maken. Dit is in ieder project belangrijk, maar die uitdaging is veel complexer bij grote klanten als PostNL, Rijksmuseum, HEMA en Philips Hue.

Schakel tussen businessstrategie en productontwikkeling
In jouw rol als techlead ga je deze uitdaging aan. Jij bent de schakel tussen de klant en Q42. Je begrijpt zowel de business van de opdrachtgever als de specifieke technische uitdagingen die daarbij horen. Daarbij verbind je de grote lijnen van een organisatie inhoudelijk met de technische uitvoer door onze developmentteams. Je helpt dus de hele tijd de businessstrategie naar productniveau te vertalen en vice versa. Voorbeeld: je vertaalt de langetermijnstrategie van HEMA door naar een  techniek- en productarchitectuur voor de komende jaren en zorgt daarbij dat alle betrokkenen hun verantwoordelijkheid nemen.

Effectieve communicatie tussen verschillende niveaus
Vanuit je technische expertise zorg je continu voor warm contact met de belangrijkste stakeholders, zoals de head of digital, chief platform officer of de CTO. Je helpt hen ten eerste om hun visie aan te scherpen door die om te zetten naar pragmatische plannen en concrete voorstellen. Ten tweede weet je heel goed door te vragen om de uitdagingen scherper te krijgen die spelen in een complexe omgeving met meerdere teams. En ten derde bespreek je wat onze devteams aan het doen zijn en wat voor impact dat heeft op de businessstrategie. Je meerwaarde ligt dus in effectieve communicatie met verschillende mensen en teams, wat voorkomt dat er in de doorvertaling tussen niveaus begrip, kennis en motivatie verloren gaan. 

Kansen spotten en dingen in gang zetten
Resultaat is dat je kansen spot en dingen in gang zet op basis van je 
inhoudelijke overtuigingskracht. Je weet feilloos welke architectuur en digitale competenties een bedrijf concurrentievoordeel opleveren. Je geeft een organisatie richting, bijvoorbeeld op het gebied van de experience van een product, door te prioriteren wat teams moeten doen om tot een optimale invulling van de plannen te komen. Daardoor ontstaat er voor onze engineers meer speelruimte om zelf verantwoordelijkheid te nemen bij de uitvoering.

Samenwerken met fantastische specialisten
Je doet dit werk dus niet alleen. 
In ieder Q42-productteam zitten fantastische specialisten die dolgraag met je sparren over een passende architectuur. Vanuit jouw expertise breng je echter naast het perspectief van de techniek ook dat van de business mee. Zo weet je samen het wenselijke (de business) met het mogelijke (de techniek) te combineren. En vooral: het werk voor de Q'ers nóg toffer te maken. Bijvoorbeeld door te zorgen dat zij meer autonomie krijgen of door te helpen hun plannen op de roadmap te zetten.

Autonomie
Je zit dus dicht tegen een developmentteam aan. Maar je hebt een autonome rol: je hebt de vrijheid om zelf dingen voor elkaar te krijgen. Of het nu is bij een klant of met één van onze zusterbedrijven in Zweden. Je bent steeds pro-actief bezig om kansen te identificeren en creëren. 

Weet je genoeg en wil je direct solliciteren? Laat hier je gegevens achter en we nemen snel contact met je op. Maar doorlezen mag natuurlijk ook!

Past Q42 bij jou?

Wil je weten of Q - zoals we Q42 meestal noemen - bij jou past? We kunnen je alvast vertellen, wat wij te bieden hebben en waar wij van houden. Dan kun jij inschatten of er voldoende overlap is voor een gesprek.
 • We bieden een all-in salaris tot 6.500 euro per maand, afhankelijk van jouw ervaring. Dat is inclusief een maximale pensioenregeling, vakantiegeld en internetvergoeding. (Hier lees je hoe we salaris, zelfbeoordeling en persoonlijke ontwikkeling aan elkaar koppelen.) 

 • We noemen Q graag een happy place for nerds. We houden dan ook niet zo van kaders. Veel Q'ers doen er iets bij naast het programmeren. Dat houdt Q lekker plat en geeft iedereen de mogelijkheid om mee te sturen én te groeien.

 • De waarom-vraag hoor je veel bij ons. We komen graag tot de kern. En omdat elk probleem anders is, hebben we niet één vaste oplossing. Onze teams kiezen zélf hoe ze het product bouwen.

 • Ons werk is productontwikkeling: het allerbeste digitale product neerzetten om de eindgebruiker te verbazen. Dat doen we met HEMARijksmuseumPostNL, Efteling, Philips Hue, NTRVolkskrantgemeente Amsterdam en andere mooie klanten en partners.
 • Maar we ontwikkelen ook eígen producten via onze ventures, zoals onze tech for good start-up Hack The Planet. Die ventures maken ons beter in productdenken, wat we weer kunnen toepassen in onze projecten. En vice versa. 

 • Met ruim tachtig knappe koppen is er genoeg te leren bij Q. Van Bedenktijdjes en Passietijd tot kennis delen in onze podcast en samen leerzame conferenties bezoeken.

 • Op onze stekkies in Den Haag en Amsterdam kunnen we fijn in the zone komen én heel goed feesten. Daar houden we sowieso wel van, samen leuke dingen doen: van het jaarlijkse Q-uitje en onze hackathon tot pubquizzes en bordspelavonden in onze eigen bruine kroeg. 

 • Wil je nog meer weten, lees dan ons uitgebreide verhaal op de pagina met alle vacatures! 

 • Ook relevant: onze arbeidsvoorwaarden.

 

Pas jij bij Q?

Ervaring als senior engineer of techlead vinden we voor deze rol belangrijk, maar we kijken ook naar de match en je potentie om de rol vorm te geven.

 • Je hebt een duidelijke mening over hoe je techproducten maakt.

 • Je weet zowel klanten als Q’ers te enthousiasmeren.

 • Je snapt hoe complexe organisaties werken - ook al ben je er net als wij een beetje wars van.

 • Je krijgt energie van vage ideeën omvormen tot concrete plannen.

Je ziet voldoende overlap?

Laten we dan eens kletsen! Je bent van harte welkom op ons kantoor in Den Haag of Amsterdam. Klik op de button hieronder, dan plannen wij een gesprek in. Of bel direct Maurice om even een afspraak te maken: 06-46465370.

Onze sollicitatieprocedure.

"Een wat? Een procedure?" Ja, we weten ’t, wij houden er ook niet van. Hebben we gelukkig ook niet zoveel. Maar omdat nieuwe mensen aannemen best wel heel erg superbelangrijk is, hebben we een manier bedacht om dit écht goed te doen. Komt ‘ie:
 1. Klik op 'Ik wil kennismaken!' en maak er een mooi verhaal van.
 2. We organiseren een gesprek om te kletsen over jou én over Q. Bedenk ook iets waar je trots op bent, bijvoorbeeld een project waar je aan gewerkt hebt of een initiatief dat je hebt genomen. Dat is veel leuker om over te hebben dan een CV. 

 3. Daarna doen we nog een gesprek. Maar dit keer krijg je eerst huiswerk mee: een leuke opdracht waarmee je ons kunt verbazen.

 4. De laatste stap is een meeloopmiddag of -ochtend. Je haakt dan zo'n drie uur lang aan bij een stel Q'ers. Leuk voor jou om hen beter te leren kennen en ons werk van dichtbij te zien. Leuk voor ons omdat we graag zo veel mogelijk Q’ers betrekken bij de sollicitaties. We stellen hun achteraf de vraag: "Zou je balen als we haar/hem niet aannemen?" Als ze dan 'ja' zeggen, weten we genoeg. 😊 

 5. We doen je een aanbod, we krabbelen, en je komt samen met ons lol en verschil maken.

In deze blogpost geven we meer uitleg over ons sollicitatieproces, de verschillende stappen, hoe we beoordelen, wat we zoeken in een kandidaat, et cetera.

Oh, en recruiters: wij zijn zelf heel goed in het vinden van nieuwe collega’s. Jullie hulp is dus niet nodig én niet gewenst.

De mensen van Q42.

Onze mensen noemen we Q'ers. Hieronder zie je er een aantal. Mocht je graag alle Q'ers willen zien en willen filteren op allerlei relevante en volslagen irrelevante punten, dat kan ook!

Korjan

Thijs

Lotte

Wietske

Louise

Lukas

Lisa

Martin

Herman

Tim

Rob

Jaap

Chris

Stef

Jasper

Ons Haagse stekkie

Ofwel "Q070"

Ons Amsterdamse stekkie

Ofwel "Q020"