Stagiair / Trainee

Ik wil langskomen!

Op zoek naar een uitdagende (afstudeer)stage bij een internetbureau waar je verschil én lol kunt maken? Dan ben je bij ons aan het juiste adres!


INTERNSHIP · AMSTERDAM EN/OF DEN HAAG

Wij zijn Q42.

"Een technisch innovatief internetbureau", zeggen sommigen. "Nerds", zeggen anderen. Wij zelf bijvoorbeeld, als we eerlijk zijn. We houden namelijk heel erg van goed programmeren.

Maar dat is niet het hele verhaal. Techniek is pas interessant met mensen erbij. We vinden het daarom nóg leuker om zo te programmeren dat ons werk niet alleen nuttig, maar ook vriendelijk is.

Maar waarom dan?

Die vraag hoor je veel bij ons. We komen graag tot de kern. Om vervolgens samen een oplossing te bedenken waarvan je een glimlach op je gezicht krijgt. Zo bedenken en bouwen we dingen met impact. Meestal in de vorm van projecten met klanten. Soms ook voor onszelf. Maar altijd met een technische uitdaging en voor een mooi doel.

Ben jij de stagiair(e) die we zoeken?

Ervaring is mooi meegenomen, maar niet het belangrijkste. Jouw technische potentie en de match wegen zwaarder.

 • Zit je in je derde of vierde jaar van een informatica gerelateerde HBO- of WO-studie, zoals HBO-ICT, CMD of Creative Technology?
 • Leer je graag nieuwe dingen?
 • Pas je bij ons?

Dan ben jij de stagiair(e) die we zoeken!

Maar passen Q en jij wel bij elkaar?

Kom eens kletsen, dan komen we daar vanzelf achter! Wij kunnen je in elk geval alvast vertellen, wat wij bieden en waar wij van houden. Dan kun jij inschatten of er voldoende overlap is voor een gesprek.

 • Wij bieden een omgeving die wij graag een happy place for nerds noemen. Niet dat we continu over Star Trek praten en elke week LAN-party's houden, hoor. Het betekent dat we een fijne, platte organisatie proberen te zijn voor softwaredevelopers die meer willen doen dan alleen bouwen wat er gevraagd wordt. Voor mensen die verschil willen maken met hun werk.
 • We houden van techniek. Van elegante HTML, CSS en JavaScript. We verdiepen ons in verschillende technologieën, zoals Vue.js, React, React Native of Node.js. In onze tweewekelijks vrijgeplande middag aka Passietijd leren we het liefst iets nieuws en proberen dat meteen uit. Maar soms bouwen we ook gewoon even iets geinigs binnen onze comfortzone. Of iets waarvan we vinden dat we dat écht nodig hebben. Zoals een connected glijbaan en connected toiletten.
 • We bieden allerlei mogelijkheden om nieuwe dingen te leren. Ten eerste de Q'ers. We leren veel van elkaar. Maar ook met trainingen, die we zowel extern opzoeken als intern organiseren onder de noemer ‘Q University’. Of met Bedenktijdjes waarin we ons werk aan elkaar laten zien of iets nieuws aan elkaar vertellen. Ook hosten we regelmatig meetups voor andere ontwikkelaars en bezoeken we graag leerzame conferenties, zoals Google IO of Apples WWDC.
 • We houden niet zo van kaders. De meeste Q'ers hebben daarom ook gewoon 'Q'er' op hun LinkedIn-profiel staan. We hebben het liever over wát we doen. In welk vakje dat valt, is niet zo relevant en beperkt vaak alleen maar onnodig. Sommige van onze projectleiders programmeren er graag bij. Sommige front-enders pakken er gerust een stukje back-end bij. Of mobile. Laatst is zelfs één van onze .NET-developers de financiën erbij gaan doen. Omdat hij dat leuk vond. Veel Q'ers doen er iets bij naast het programmeren. Dat houdt Q lekker plat en geeft iedereen de mogelijkheid om mee te sturen.
 • De opdrachten die wij doen, zijn voor ons meer dan zomaar projectjes. Ons werk is productontwikkeling en wij strijden ervoor de gebruikers te verbazen en het allerbeste product neer te zetten. Dat doen wij onder andere met apps voor Radio 538, Rijksmuseum, de Volkskrant, KLM, PostNL, gemeente Amsterdam, Philips Hue, Primephonic en andere mooie klanten en partnersMaar ook voor onszelf, met onze ventures. Bijvoorbeeld LessonUp, Micrio en Hack The Planet. Die ventures maken ons beter in productdenken, wat we weer kunnen toepassen op onze projecten. En vice versa.
 • Een belangrijk onderdeel van een happy place is natuurlijk een fijne werkplek. We zijn erg blij met onze stekkies in Den Haag op de Binckhorst en Amsterdam aan het IJ. We kunnen er fijn in 'the zone' komen én heel goed feesten met elkaar. Daar houden we sowieso wel van, samen leuke dingen doen. Naast het jaarlijkse epische Q-uitje worden er regelmatig ook onderling toffe dingen georganiseerd, zoals onze hackathon w00tcamp, wintersporten, pubquizzes, bordspelavonden, motoruitjes, whiskyproeverijen, noem maar op.
 • Zo kunnen we nog wel even doorgaan. Dat doen we het liefst face to face. Wil je toch liever nog iets meer lezen?  Check dan de 10 dingen waar wij heel erg van houden en onze arbeidsvoorwaarden.

Zie jij voldoende overlap? Laten we dan eens kletsen.

Stage-opdrachten

(Afstudeer)stages zijn voor Q een manier om onze klanten een cadeautje te geven. Of onszelf natuurlijk. Want stage-opdrachten leveren vaak nieuwe inzichten en toffe productideeën op. Nu hebben we zelf wel een paar concrete opdrachten in petto voor je. Zie hieronder. Maar we zijn vooral ook retenieuwsgierig naar jouw eigen creativiteit. Dus geef vooral aan als je een véél beter plan hebt waarmee je aan de slag wilt!

 • Onderzoek naar geavanceerd gebruik van React Native en Flutter (afstuderen) of meewerken in een team met deze technieken (stage).
 • Veel onze klanten hebben een grote hoeveelheid data. Hier een analyse en/of machine learning op toepassen om waardevolle informatie te vergaren en de koers mee te bepalen (afstuderen).
 • Machine learning loslaten op afbeeldingen van prominente Nederlandse musea (afstuderen).
 • Inzetten van webtechnologieën (.NET, Node.js, Vue, React) om diverse uitdagingen aan te gaan, bijvoorbeeld bij onze interne bedrijfstooling, onze ventures, of de applicaties die we voor onze klanten bouwen (afstuderen / stage).

Onze sollicitatieprocedure.

“Een wat? Een procedure?” Ja, we weten ’t, wij houden er ook niet van. Hebben we gelukkig ook niet zoveel. Maar omdat we stagiair(e)s aannemen best wel heel erg serieus nemen, willen we dit zo goed mogelijk doen. We moeten in dit proces ook kritisch zijn, want we hebben maar ruimte om zo'n vier stagiair(e)s per jaar te begeleiden.

 1. Klik op 'Ik wil langskomen!' en maak er een mooi verhaal van.
 2. We gaan samen op zoek naar een stage- dan wel afstudeeropdracht die bij jou en Q42 past. Soms vinden we 'm meteen, soms moeten we er even op broeden.
 3. We hebben een opdracht / plek gevonden die goed bij je past. Nog een keertje langskomen  om te kijken of het klikt bij het team en/of de begeleider waarmee je gaat samenwerken. 
 4. We zetten een krabbel op alle officiële docs, en je komt hier lol en verschil maken.

Ons Haagse stekkie

Ofwel 'Q070'

Ons Amsterdamse stekkie

Ofwel 'Q020'