Stage

Ik wil kennismaken!

Zoek je een uitdagende afstudeerstage bij een techbureau waar je verschil én lol kunt maken? Dan ben je bij ons aan het juiste adres!


Afstudeerstage · Den Haag & Amsterdam

Wij zijn Q42.

"Een technisch-strategisch internetbureau", zeggen sommigen. "Nerds", zeggen anderen. Wij zelf bijvoorbeeld, als we eerlijk zijn. We houden namelijk heel erg van goed programmeren.

En van werken aan impactvolle ideeën. Samen met bedrijven als Rijksmuseum, Lightyear, PostNL, gemeente Amsterdam, Efteling, Mazda Nederland, NTR, Universiteit Leiden, HEMA, TU Delft en Philips Hue maken we apps, websites, connected devices, games, AI- en VR-toepassingen. En dat al ruim twintig jaar.

Maar dat is niet het hele verhaal. Techniek is pas interessant met mensen erbij. We vinden het daarom nóg leuker om zo te programmeren dat ons werk niet alleen nuttig, maar ook vriendelijk is.

Pas jij bij Q42?

Ervaring is mooi meegenomen, maar niet het belangrijkste. Jouw technische potentie en de match wegen zwaarder.

 • Zit je in je laatste jaar van een informatica gerelateerde HBO- of WO-studie, zoals HBO-ICT, CMD of Creative Technology en zoek je een plek om een afstudeerstage te doen?
 • Experimenteer je 't liefst de hele tijd met nieuwe technologie?
 • Hou je van de juiste oplossing bedenken?
 • Wil je verschil maken met je werk?
 • En leer je graag nieuwe dingen?

Dan ben jij de stagiair(e) die we zoeken!

Past Q42 bij jou?

Wil je weten of Q - zoals we Q42 meestal noemen - bij jou past? We kunnen je alvast vertellen, wat wij te bieden hebben en waar wij van houden. Dan kun jij inschatten of er voldoende overlap is voor een gesprek.

 • We noemen Q graag een happy place for nerds. We houden dan ook niet zo van kaders. Veel Q'ers doen er iets bij naast het programmeren. Dat houdt Q lekker plat en geeft iedereen de mogelijkheid om mee te sturen én te groeien.

 • We houden van techniek. We verdiepen ons graag in dingen als Svelte, Flutter en .NET. Tijdens onze tweewekelijks vrijgeplande dag aka Passietijd leren we het liefst iets nieuws en proberen we dat meteen uit. Maar soms bouwen we ook gewoon even iets geinigs binnen onze comfortzone. Of iets waarvan we vinden dat we dat écht nodig hebben. Zoals een connected glijbaan en connected toiletten.
 • Met tachtig slimme engineers is er genoeg te leren bij Q. Van Bedenktijdjes en het schrijven voor ons Engineering Blog tot samen leerzame conferenties bezoeken.
 • Ons werk is productontwikkeling: het allerbeste product neerzetten om de eindgebruiker te verbazen. Dat doen we met de EftelingRadio 538, Rijksmuseum, de Volkskrant, PostNL, gemeente Amsterdam, Philips Hue, HEMA en andere mooie klanten en partners
 • Maar we ontwikkelen ook eígen producten via onze ventures, zoals onze tech for good start-up Hack The Planet. Die ventures maken ons beter in productdenken, wat we weer kunnen toepassen in onze projecten. En vice versa. 
 • Techniek is pas interessant met mensen erbij, vinden wij. We testen onze producten dan ook regelmatig met eindgebruikers en maken ons al jaren hard voor accessibility.

 • Op onze stekkies in Den Haag en Amsterdam kunnen we fijn in the zone komen én heel goed feesten. Daar houden we sowieso wel van, samen leuke dingen doen: van het jaarlijkse Q-uitje en onze hackathon tot pubquizzes en bordspelavonden in onze eigen bruine kroeg. 
 • Wil je nog meer weten, lees dan hier ons uitgebreide verhaal!
 • Ook relevant: onze arbeidsvoorwaarden. De stagevergoeding bedraagt 600 euro per maand.

Je ziet voldoende overlap?

Laten we dan eens kletsen! Je bent van harte welkom op ons kantoor in Amsterdam of Den Haag. Klik op de button hieronder, dan plannen wij een gesprek in.

Stage-opdrachten

(Afstudeer)stages zijn voor Q een manier om onze klanten een cadeautje te geven. Of onszelf natuurlijk. Want stage-opdrachten leveren vaak nieuwe inzichten en toffe productideeën op. 

Voor de front-end zoeken we stagiairs die aan de slag willen met Vue, React of Svelte, en voor de back-end met Node.js of .NET. En wil je nou verder met app development, dan kun je je bij ons verder ontwikkelen in Swift en SwiftUI op iOS en Kotlin en Jetpack Compose op Android.

Nu hebben we zelf wel een paar concrete opdrachten in petto voor je. Zie hieronder. Maar we zijn vooral ook retenieuwsgierig naar jouw eigen creativiteit. Dus geef vooral aan als je een véél beter plan hebt waarmee je aan de slag wilt!

 • Onderzoek naar geavanceerd gebruik van React Native en Flutter (afstuderen).
 • Veel onze klanten hebben een grote hoeveelheid data. Hier een analyse en/of machine learning op toepassen om waardevolle informatie te vergaren en de koers mee te bepalen (afstuderen).
 • Machine learning loslaten op afbeeldingen van prominente Nederlandse musea (afstuderen).
 • Inzetten van webtechnologieën (.NET, Node.js, Vue, React) om diverse uitdagingen aan te gaan, bijvoorbeeld bij onze interne bedrijfstooling, onze ventures, of de applicaties die we voor onze klanten bouwen (afstuderen / stage).

Onze 'procedure'.

"Een wat? Een procedure?" Ja, we weten ’t, wij houden er ook niet van. Hebben we gelukkig ook niet zoveel. Maar omdat we stagiair(e)s aannemen best wel heel erg serieus nemen, willen we dit zo goed mogelijk doen. We moeten in dit proces ook kritisch zijn, want we hebben maar ruimte om zo'n vier stagiair(e)s per jaar te begeleiden.

 1. Klik op 'Ik wil langskomen!' en maak er een mooi verhaal van.
 2. We organiseren een kennismakingsgesprek om te kletsen over een stageplek. 
 3. We gaan samen op zoek naar een stage- dan wel afstudeeropdracht die bij jou en Q42 past. Soms vinden we 'm meteen, soms moeten we er even op broeden.
 4. We hebben een opdracht dan wel plek gevonden die goed bij je past. Nog een keertje langskomen  om te kijken of het klikt bij het team en/of de begeleider waarmee je gaat samenwerken. 
 5. We zetten een krabbel op alle officiële docs, en je komt hier lol en verschil maken.

Ons Haagse stekkie

Ofwel 'Q070'

Ons Amsterdamse stekkie

Ofwel 'Q020'