Stage

Ik wil kennismaken!

Zoek je een uitdagende afstudeerstage bij een techbureau waar je verschil én lol kunt maken? Dan ben je bij ons aan het juiste adres!


Afstudeerstage · Den Haag & Amsterdam

Wij zijn Q42.

Q42 bouwt digitale producten die het leven van mensen slimmer, beter en leuker maken.

Al meer dan 20 jaar helpen we bedrijven als Rijksmuseum, PostNL, HEMA, Avis, AVROTROS en de Efteling met het bedenken en maken van schaalbare producten. Websites, apps, connected devices, AI-toepassingen en meer. Van idee tot lancering.

Tech zit in de kern van alles wat we doen. Onze teams van developers en projectleiders zijn altijd bezig met snel uitproberen, leren en verbeteren. Totdat het product fijn is in gebruik, de business laat groeien én wij er zelf een glimlach van krijgen.

Pas jij bij Q42?

Ervaring is mooi meegenomen, maar niet het belangrijkste. Jouw technische potentie en de match wegen zwaarder.

 • Zit je in je laatste jaar van een informatica gerelateerde HBO- of WO-studie, zoals HBO-ICT, CMD of Creative Technology en zoek je een plek om een afstudeerstage te doen?

 • Experimenteer je 't liefst de hele tijd met nieuwe technologie?

 • Hou je van de juiste oplossing bedenken?

 • Wil je verschil maken met je werk?

 • En leer je graag nieuwe dingen?

Dan ben jij de stagiair(e) die we zoeken!

Past Q42 bij jou?

Wil je weten of Q - zoals we Q42 meestal noemen - bij jou past? We kunnen je alvast vertellen, wat wij te bieden hebben en waar wij van houden. Dan kun jij inschatten of er voldoende overlap is voor een gesprek.

 • We noemen Q graag een happy place for nerds. We houden dan ook niet zo van kaders. Veel Q'ers doen er iets bij naast het programmeren. Dat houdt Q lekker plat en geeft iedereen de mogelijkheid om mee te sturen én te groeien.

 • We houden van techniek. We verdiepen ons graag in dingen als Svelte, Kotlin Multiplatform, .NET en alle nieuwe AI-tools. Tijdens onze tweewekelijks vrijgeplande dag aka Passietijd leren we het liefst iets nieuws en proberen we dat meteen uit. Maar soms bouwen we ook gewoon even iets geinigs binnen onze comfortzone. Of iets waarvan we vinden dat we dat écht nodig hebben. Zoals een connected glijbaan en connected toiletten.

 • Met tachtig slimme engineers is er genoeg te leren bij Q. Van Bedenktijdjes en het schrijven voor ons Engineering Blog tot samen leerzame conferenties bezoeken.

 • Ons werk is productontwikkeling: het allerbeste product neerzetten om de eindgebruiker te verbazen. Dat doen we met Wie is de Mol?, Efteling, Rijksmuseum, PostNL, gemeente Amsterdam, Philips Hue, HEMA en andere mooie klanten en partners

 • Maar we ontwikkelen ook eígen producten via onze ventures, zoals onze tech for good start-up Hack The Planet. Die ventures maken ons beter in productdenken, wat we weer kunnen toepassen in onze projecten. En vice versa. 

 • Techniek is pas interessant met mensen erbij, vinden wij. We testen onze producten dan ook regelmatig met eindgebruikers en maken ons al jaren hard voor accessibility.

 • Op onze stekkies in Den Haag en Amsterdam kunnen we fijn in the zone komen én heel goed feesten. Daar houden we sowieso wel van, samen leuke dingen doen: van het jaarlijkse Q-uitje en onze hackathon tot pubquizzes en bordspelavonden in onze eigen bruine kroeg. 

 • Wil je nog meer weten, Kom eens langs tijdens een van onze openbare meetups of lees hier ons uitgebreide verhaal!

 • Ook relevant: onze arbeidsvoorwaarden. De stagevergoeding bedraagt 600 euro per maand.

Je ziet voldoende overlap?

Laten we dan eens kletsen! Je bent van harte welkom op ons kantoor in Amsterdam of Den Haag. Klik op de button hieronder, dan plannen wij een gesprek in.

Stage-opdrachten

(Afstudeer)stages zijn voor Q een manier om onze klanten een cadeautje te geven. Of onszelf natuurlijk. Want stage-opdrachten leveren vaak nieuwe inzichten en toffe productideeën op. 

Nu hebben we zelf nog wel een paar voorbeelden van opdrachten. Zie hieronder. Maar we zijn vooral ook retenieuwsgierig naar jouw eigen creativiteit. Dus geef vooral aan als je een véél beter plan hebt waarmee je aan de slag wilt!

 • Een eigen Q-versie van Github Copilot maken door een open-source AI-model te finetunen op code uit onze projecten.

 • Image recognition voor het Rijksmuseum.

 • Een eigen GPT trainen met open source LLM's om de privacy- en datazorgen van bedrijven weg te nemen.

 • Manieren vinden om de milieu-impact van een bestaande website of app te evalueren en te verminderen.

 • Prepper CMS, Sanity of Q.CMS beter maken voor headless, met als doel om voor een klant een real-time overzicht van hun inventory te presenteren op een scherm in hun kantoor, bijvoorbeeld door middel van websockets.

 • Phoenix is een super scalable batteries included framework met live webview updates dankzij de Elixir programmeertaal. Bij Q doen we tot op heden weinig met deze nieuwe hippe stack. Maar dat kan jij veranderen!

Onze 'procedure'.

"Een wat? Een procedure?" Ja, we weten ’t, wij houden er ook niet van. Hebben we gelukkig ook niet zoveel. Maar omdat we stagiair(e)s aannemen best wel heel erg serieus nemen, willen we dit zo goed mogelijk doen. We moeten in dit proces ook kritisch zijn, want we hebben maar ruimte om zo'n vier stagiair(e)s per jaar te begeleiden.

 1. Klik op 'Ik wil langskomen!' en maak er een mooi verhaal van.

 2. We organiseren een kennismakingsgesprek om te kletsen over een stageplek. 

 3. We gaan samen op zoek naar een stage-opdracht die bij jou en Q42 past. Soms vinden we 'm meteen, soms moeten we er even op broeden.

 4. We hebben een opdracht dan wel plek gevonden die goed bij je past. Nog een keertje langskomen  om te kijken of het klikt bij het team en/of de begeleider waarmee je gaat samenwerken. 

 5. We zetten een krabbel op alle officiële docs, en je komt hier lol en verschil maken.

Ons Haagse stekkie

Ofwel 'Q070'

Ons Amsterdamse stekkie

Ofwel 'Q020'