Front-end developer

Ik wil langskomen!

Wil jij samen met ons verschil maken op het web? Wij zoeken front-end developers met ervaring!


FULL-TIME · DEN HAAG

Wij zijn Q42.

"Een technisch innovatief internetbureau", zeggen sommigen. "Nerds", zeggen anderen. Wij zelf bijvoorbeeld, als we eerlijk zijn. We houden namelijk heel erg van goed programmeren.

Maar dat is niet het hele verhaal. Techniek is pas interessant met mensen erbij. We vinden het daarom nóg leuker om zo te programmeren dat ons werk niet alleen nuttig, maar ook vriendelijk is.

Maar waarom dan?

Die vraag hoor je veel bij ons. We komen graag tot de kern. Om vervolgens samen een oplossing te bedenken waarvan je een glimlach op je gezicht krijgt. Zo bedenken en bouwen we dingen met impact. Meestal in de vorm van projecten met klanten. Soms ook voor onszelf. Maar altijd met een technische uitdaging en voor een mooi doel.

Ben jij de developer die wij zoeken?

 • Je kunt front-end developen. Je hebt minimaal medior ervaring, maar dat is niet het belangrijkste. Jouw technische potentie en de match wegen zwaarder.
 • Hou je van samen mooie dingen bouwen voor het web?
 • Pas je bij ons?

Dan ben jij de Q'er die wij zoeken!

Maar passen jij en Q wel bij elkaar?

Kom eens kletsen in Den Haag, dan komen we daar vanzelf achter! Wij kunnen je in elk geval alvast vertellen, wat wij te bieden hebben en waar wij van houden. Dan kun jij inschatten of er voldoende overlap is voor een gesprek.

 • Wij bieden een omgeving die wij graag een happy place for nerds noemen. Niet dat we continu over Star Trek praten en elke week LAN-party's houden. Het betekent dat we een fijne, platte organisatie proberen te zijn voor softwaredevelopers die meer willen doen dan bouwen wat er gevraagd wordt. Voor mensen die verschil willen maken met hun werk.
 • We houden van techniek. Van elegante HTML, CSS en JavaScript. We verdiepen ons graag in verschillende technologieën, zoals Vue.js, React, React Native of Node.js. In onze tweewekelijks vrijgeplande middag aka Passietijd leren we het liefst iets nieuws en proberen dat meteen uit. Maar soms bouwen we ook gewoon even iets geinigs binnen onze comfortzone. Of iets waarvan we vinden dat we dat écht nodig hebben. Zoals een connected glijbaan en connected toiletten
 • We bieden allerlei mogelijkheden om nieuwe dingen te leren. Ten eerste de Q'ers. We leren veel van elkaar. Tijdens Bedenktijdjes waarin we onderling ons werk laten zien of iets nieuws vertellen aan elkaar. Via ons Engineering Blog. Maar ook met trainingen, die we zowel extern opzoeken als intern organiseren onder de noemer ‘Q University’. Ook hosten we meetups rond verschillende onderwerpen en bezoeken we graag leerzame conferenties, zoals Google I/O en Apples WWDC.
 • We houden niet zo van kaders. Veel Q'ers hebben daarom ook gewoon 'Q'er' op hun LinkedIn-profiel staan. We hebben het liever over wát we doen. In welk vakje dat valt, is niet zo relevant en beperkt vaak alleen maar onnodig. Sommige van onze projectleiders programmeren er graag bij. Sommige front-enders pakken er gerust een stukje back-end bij. Of mobile. Laatst is zelfs één van onze .NET-developers de financiën erbij gaan doen. Omdat hij dat leuk vond. Veel Q'ers doen er iets bij naast het programmeren. Dat houdt Q lekker plat en geeft iedereen de mogelijkheid om mee te sturen én te groeien.
 • De opdrachten die wij doen, zijn voor ons meer dan zomaar projectjes. Ons werk is productontwikkeling. Wij strijden ervoor de gebruikers te verbazen en het allerbeste product neer te zetten. Dat doen wij onder andere met de Nederlandse Loterij, Radio 538PostNL, Rijksmuseum, Volkskrant, gemeente Amsterdam, MazdaVlisco, Primephonic en andere mooie klanten en partners. Maar ook voor onszelf, met onze ventures. Bijvoorbeeld LessonUp, Micrio en Hack The Planet. Die ventures maken ons beter in productdenken, wat we weer kunnen toepassen in onze projecten. En vice versa.
 • Een belangrijk onderdeel van een happy place is natuurlijk een fijne werkplek. We zijn erg blij met onze stekkies in Den Haag op de Binckhorst en in Amsterdam aan het IJ. We kunnen er fijn in the zone komen én heel goed feesten met elkaar. Daar houden we sowieso wel van, samen leuke dingen doen. Naast het jaarlijkse epische Q-uitje worden er ook regelmatig toffe dingen onderling georganiseerd, zoals wintersporten, pubquizzes, bordspelavonden, motoruitjes, whiskyproeverijen, noem maar op.
 • Zo kunnen we nog wel even doorgaan. Dat doen we het liefst face to face. Wil je liever toch nog iets meer lezen? Check dan hier de 10 dingen waar wij heel erg van houden.
 • Ook relevant: onze arbeidsvoorwaarden.


Zie jij voldoende overlap? Laten we dan eens kletsen.

Onze sollicitatieprocedure.

“Een wat? Een procedure?” Ja, we weten ’t, wij houden er ook niet van. Hebben we gelukkig ook niet zoveel. Maar aangezien nieuwe mensen aannemen best wel heel erg superbelangrijk is, hebben we toch een manier bedacht om dit écht goed te doen. Komt ‘ie:

 1. Klik op 'Ik wil langskomen!' en maak er een mooi verhaal van.
 2. Je komt gezellig bij ons langs om te kletsen over jou én over Q. Neem ook wat code mee, iets waar je trots op bent. Dat is veel leuker om naar te kijken dan een CV.
 3. Daarna kom je nóg een keer gezellig kletsen. Maar dit keer krijg je eerst huiswerk mee: een leuke programmeeropdracht die je mag uitvoeren in de taal die je zelf het beste vindt passen.
 4. De laatste stap is een pair-programming-middag. Je haakt dan bij een stuk of drie teams aan. Leuk voor jou om wat meer Q’ers te leren kennen en om ons werk van dichtbij te zien. Leuk voor ons omdat we graag alle Q’ers betrekken bij de sollicitaties. We stellen de Q’ers achteraf de vraag: “Zou je balen als we hem/haar niet aannemen?” Als ze dan 'ja' zeggen, dan weten we genoeg. :)
 5. We doen je een aanbod, we krabbelen, en je komt hier lol en verschil maken.

De mensen van Q42

Onze mensen noemen we Q'ers. Hieronder zie je er een aantal. Mocht je graag alle Q'ers willen zien en willen filteren op allerlei relevante en volslagen irrelevante punten, dat kan ook!

Lisa

Floris

Sahan

Tim

Jasper

Louise

Lukas

Daniëllo

Martin

Stef

Silvy

Tobias

Ons Haagse stekkie

Ofwel 'Q070'

Ons Amsterdamse stekkie

Ofwel 'Q020'