Open sollicitatie

Ik wil kennismaken!

Zie je geen matchende vacature staan? Vul dan gerust deze open sollicitatie in. Wij zijn altijd op zoek naar knappe koppen!

Den Haag en/of Amsterdam

Wij zijn Q42.

"Een technisch-strategisch internetbureau", zeggen sommigen. "Nerds", zeggen anderen. Wij zelf bijvoorbeeld, als we eerlijk zijn. We houden namelijk heel erg van goed programmeren.

En van werken aan impactvolle ideeën. Samen met bedrijven als PostNL, Philips, Lightyear, HEMA, Rijksmuseum, Volkskrant, Efteling en Pieter Pot maken we apps, websites, connected devices, games, AI- en VR-toepassingen. En dat al ruim twintig jaar.

Maar dat is niet het hele verhaal. Techniek is pas interessant met mensen erbij. We vinden het daarom nóg leuker om zo te programmeren dat ons werk niet alleen nuttig, maar ook vriendelijk is.

Past Q42 bij jou? 

Wil je weten of Q - zoals we Q42 meestal noemen - bij jou past? We kunnen je alvast vertellen, wat wij te bieden hebben en waar wij van houden. Dan kun jij inschatten of er voldoende overlap is voor een gesprek.

 • We bieden een all-in salaris tot 6.500 euro per maand, afhankelijk van jouw ervaring. Dat is inclusief een maximale pensioenregeling, vakantiegeld en internetvergoeding. (Hier lees je hoe we salaris, zelfbeoordeling en persoonlijke ontwikkeling aan elkaar koppelen.)
 • We noemen Q graag een happy place for nerds. We houden dan ook niet zo van kaders. Veel Q'ers doen er iets bij naast het programmeren. Dat houdt Q lekker plat en geeft iedereen de mogelijkheid om mee te sturen én te groeien.
 • Met tachtig slimme engineers is er genoeg te leren bij Q. Van Bedenktijdjes en Passietijd tot het schrijven voor ons Engineering Blog en samen leerzame conferenties bezoeken. Ook zijn diverse Q'ers als mentor nauw betrokken bij de persoonlijke ontwikkeling van collega's.
 • De waarom-vraag hoor je veel bij ons. We komen graag tot de kern. En omdat elk probleem anders is, hebben we niet één vaste oplossing. De teams kiezen zélf hoe ze het product bouwen.
 • Ons werk is productontwikkeling: het allerbeste product neerzetten om de eindgebruiker te verbazen. Dat doen we met de Efteling, HEMA, Rijksmuseum, PostNL, NTR, Philips Hue, TU Delft, gemeente Amsterdam, Mazda Nederland, Koninklijke Visio en andere mooie klanten en partners.
 • Maar we ontwikkelen ook eígen producten via onze ventures, zoals onze tech for good start-up Hack The Planet. Die ventures maken ons beter in productdenken, wat we weer kunnen toepassen in onze projecten. En vice versa.
 • Techniek is pas interessant met mensen erbij, vinden wij. We testen onze producten dan ook regelmatig met eindgebruikers en maken ons al jaren hard voor accessibility.
 • Op onze stekkies in Den Haag en Amsterdam kunnen we fijn in the zone komen én heel goed feesten. Daar houden we sowieso wel van, samen leuke dingen doen: van het jaarlijkse Q-uitje en onze hackathon tot pubquizzes en bordspelavonden in onze eigen bruine kroeg.
 • Wil je nog meer weten? Kom eens langs tijdens een van onze openbare meetups of lees ons uitgebreide verhaal op de pagina met alle vacatures!
 • Ook relevant: onze arbeidsvoorwaarden.


Pas jij bij Q?

Ervaring is mooi meegenomen, maar niet het belangrijkste. Jouw technische potentie en de match wegen zwaarder.

 • Je bent een goede coder.
 • Je houdt van samen mooie dingen bouwen.
 • Je hebt gebruiksvriendelijkheid hoog in het vaandel staan.


Je ziet voldoende overlap?

Laten we dan eens kletsen! Je bent van harte welkom op ons kantoor in Amsterdam of Den Haag. Klik op de button hieronder, dan plannen wij een gesprek in. Of bel direct Maurice om even een afspraak te maken: 06-46465370.

Onze sollicitatieprocedure.

"Een wat? Een procedure?" Ja, we weten ’t, wij houden er ook niet van. Hebben we gelukkig ook niet zoveel. Maar omdat nieuwe mensen aannemen best wel heel erg superbelangrijk is, hebben we een manier bedacht om dit écht goed te doen. Komt-i:

 1. Klik op 'Ik wil kennismaken!' en maak er een mooi verhaal van.
 2. We organiseren een gesprek om te kletsen over jou én over Q. Bedenk ook van tevoren of je wat code kunt laten zien, iets waar je trots op bent. Dat is veel leuker om naar te kijken dan een CV.
 3. Daarna doen we nog een gesprek. Maar dit keer krijg je eerst huiswerk mee: een leuke programmeeropdracht die je mag uitvoeren in de taal die je zelf het beste vindt passen.
 4. De laatste stap is een pair-programming-middag. Je haakt dan zo'n drie uur lang aan bij twee developers. Leuk voor jou om een stel Q’ers beter te leren kennen en ons werk van dichtbij te zien. Leuk voor ons omdat we graag zo veel mogelijk Q’ers betrekken bij de sollicitaties. We stellen hun achteraf de vraag: "Zou je balen als we haar/hem niet aannemen?" Als ze dan 'ja' zeggen, weten we genoeg. :)

 5. We doen je een aanbod, we krabbelen, en je komt hier lol en verschil maken.

In deze blogpost geven we meer uitleg over ons sollicitatieproces, de verschillende stappen, hoe we beoordelen, wat we zoeken in een kandidaat, et cetera.

Oh, en recruiters: wij zijn zelf heel goed in het vinden van nieuwe collega’s. Jullie hulp is dus niet nodig én niet gewenst.

De mensen van Q42.

Onze mensen noemen we Q'ers. Hieronder zie je er een aantal. Mocht je graag alle Q'ers willen zien en willen filteren op allerlei relevante en volslagen irrelevante punten, dat kan ook!

Wietske

Tobias

Roan

Rob

Mathijs

Jasper

Lisa

Daniello

Lukas

Louise

Lotte

Tim

Frank

Jaap

Martin

Chris

Ons Haagse stekkie

Ofwel 'Q070'

Ons Amsterdamse stekkie

Ofwel 'Q020'