.NET back-end developer

Ik wil kennismaken!

Direct een vast contract. Omvangrijke projecten. En 80 leergierige nerds om mee te sparren. In Den Haag hebben we een vacature voor .NET back-end developers!


FULL-TIME (32-40u) · DEN HAAG, AMSTERDAM EN REMOTE

Wij zijn Q42.

"Een technisch-strategisch internetbureau", zeggen sommigen. "Nerds", zeggen anderen. Wij zelf bijvoorbeeld, als we eerlijk zijn. We houden namelijk heel erg van goed programmeren.

En van werken aan impactvolle ideeën. Samen met bedrijven als Europcar, Nederlandse Loterij, Philips Hue, KLM, PostNL en het Rijksmuseum maken we apps, websites, connected devices, spraakassistenten, games, robots, AI- en VR-toepassingen. En dat al twintig jaar.

Maar dat is niet het hele verhaal. Techniek is pas interessant met mensen erbij. We vinden het daarom nóg leuker om zo te programmeren dat ons werk niet alleen nuttig, maar ook vriendelijk is.

En we hebben een vacature voor back-end developers.

Bij Q42 in Den Haag zoeken wij ervaren .NET-ontwikkelaars die komen meebouwen aan de back-ends van verschillende websites. 

Van Rijksmuseum en Europcar tot de Nederlandse Loterij, onze back-end projecten hebben vaak een flinke omvang. Het zijn dan ook niet projectjes die binnen een maand af zijn. De teams achter deze projecten bestaan uit meerdere back-enders (waaronder jij dus 😉), front-enders en een projectleider, aangevuld met designers van bijvoorbeeld Fabrique plus de product owner van de klant. Vaste stek voor deze teams is ons kantoor in Den Haag en Amsterdam. Op dit moment werken de meeste Q'ers echter vanuit huis vanwege de coronamaatregelen (verderop lees je daar meer over).

Vanwege de omvang en het langlopende karakter van de projecten hebben we veel ruimte om de back-ends naar ons eigen inzicht in te richten. De websites draaien op de laatste .NET Core versie (3.1). We onderhouden het constant, en upgraden dus ook naar .NET 5 (en alles wat daarna komt). De platformen hosten we veelal op Azure met een breed scala aan services met oog voor schaalbaarheid en veiligheid. Soms moeten ze namelijk pieken van honderdduizenden gebruikers aankunnen die binnen vijf minuten tegelijk op het platform komen.

Je hebt als back-ender daarom vaak een belangrijke, richtinggevende rol binnen deze projecten. Dat betekent echter niet dat je jarenlang aan een en hetzelfde ding werkt. Vanwege de verschillende grote projecten die we doen, is afwisseling gegarandeerd. En kleine uitstapjes naar andere projecten binnen Q42 zijn sowieso mogelijk: bijvoorbeeld één of twee weken een prototype bouwen voor een andere klant in Den Haag of Amsterdam.

Weet je genoeg en wil je direct contact over deze vacature? Laat hier je gegevens achter. Even doorlezen mag natuurlijk ook!

Past Q42 bij jou?

Wil je weten of Q - zoals we Q42 meestal noemen - bij jou past? We kunnen je alvast vertellen, wat wij te bieden hebben en waar wij van houden. Dan kun jij inschatten of er voldoende overlap is voor een gesprek.

 • Wij doen niet aan tijdelijke contracten. Vanaf dag één krijg je een vast contract met een proeftijd van twee maanden. (Waarom we dat doen, lees je hier.)
 • We bieden een salaris tot 6.500 euro bruto per maand, afhankelijk van jouw ervaring. Dat is inclusief een maximale pensioenregeling, vakantiegeld, internetvergoeding, potentiële bonus en een tijdelijke thuiswerkvergoeding. 
 • Als je twee jaar in dienst bent, kun je medeaandeelhouder van Q42 worden. Op die manier kan iedereen de vruchten plukken van het gezamenlijke werk.
 • We noemen Q graag een happy place for nerds. We houden dan ook niet zo van kaders. Veel Q'ers doen er iets bij naast het programmeren. Dat houdt Q lekker plat en geeft iedereen de mogelijkheid om mee te sturen én te groeien.
 • Met tachtig slimme developers is er genoeg te leren bij Q. Van Bedenktijdjes en Passietijd tot het schrijven voor ons Engineering Blog en samen leerzame conferenties bezoeken.
 • Ons werk is productontwikkeling: het allerbeste product neerzetten om de eindgebruiker te verbazen. Dat doen we met Nederlandse Loterij, Philips Hue, PostNL, RijksmuseumEfteling, gemeente Amsterdam en andere mooie klanten en partners.
 • Maar we ontwikkelen ook eígen producten via onze ventures, zoals onze non-profit start-up Hack The Planet. Die ventures maken ons beter in productdenken, wat we weer kunnen toepassen in onze projecten. En vice versa.
 • Op onze stekkies in Den Haag en Amsterdam kunnen we fijn in the zone komen én heel goed feesten. Daar houden we sowieso wel van, samen leuke dingen doen: van het jaarlijkse Q-uitje en onze hackathon tot pubquizzes en bordspelavonden in onze eigen bruine kroeg. Op dit moment gebeurt dat natuurlijk allemaal remote, bijvoorbeeld met onze videochattool Mibo.
 • Wil je nog meer weten, lees dan ons uitgebreide verhaal op de pagina met alle vacatures. Daar vind je overigens ook onze andere back-end vacature!
 • Ook relevant: onze arbeidsvoorwaarden.

Pas jij bij Q?

Ervaring is mooi meegenomen, maar de match en je technische potentie vinden we nog belangrijker.

 • Werk je een paar jaar als .NET-developer?
 • Hou je van clean code, net zoals wij?
 • Geloof je ook in de kracht van verwondering en 'oh wow'-momentjes?

Je ziet voldoende overlap?

Laten we dan eens kletsen! Vanwege de huidige coronamaatregelen doen we dat graag remote. Klik op de button hieronder, dan plannen wij een online gesprek in. 

Onze sollicitatieprocedure.

  "Een wat? Een procedure?" Ja, we weten ’t, wij houden er ook niet van. Hebben we gelukkig ook niet zoveel. Maar omdat nieuwe mensen aannemen best wel heel erg superbelangrijk is, hebben we een manier bedacht om dit écht goed te doen. Komt-i:

 1. Klik op 'Ik wil kennismaken!' en maak er een mooi verhaal van.

 2. We organiseren een remote gesprek om te kletsen over jou én over Q. Bedenk ook van tevoren of je wat code kunt laten zien, iets waar je trots op bent. Dat is veel leuker om naar te kijken dan een CV.

 3. Daarna doen we nog een online gesprek. Maar dit keer krijg je eerst huiswerk mee: een leuke programmeeropdracht die je mag uitvoeren in de taal die je zelf het beste vindt passen.

 4. De laatste stap is een pair-programming-middag. Je haakt dan virtueel zo'n drie uur lang aan bij twee developers. Leuk voor jou om een stel Q’ers beter te leren kennen en ons werk van dichtbij te zien. Leuk voor ons omdat we graag zo veel mogelijk Q’ers betrekken bij de sollicitaties. We stellen hun achteraf de vraag: "Zou je balen als we haar/hem niet aannemen?" Als ze dan 'ja' zeggen, weten we genoeg. 😊

 5. We doen je een aanbod, we krabbelen, en je komt hier lol en verschil maken.

Oh, en recruiters: wij zijn zelf heel goed in het vinden van nieuwe collega’s. Jullie hulp is dus niet nodig én niet gewenst.

Corona en thuiswerken.

Al sinds het begin van de coronacrisis werken we zo veel mogelijk thuis. Remote werken deden we eerder ook al wel, dus de overstap was niet heel groot. Maar lang niet alle Q'ers hadden thuis een goede werkplek. Dus is ervoor gezorgd dat iedereen over een monitor en bureaustoel van kantoor kon beschikken.

Door het thuiswerken missen we natuurlijk wel de gezellige gezamenlijke lunches. Om dat te compenseren trakteren we onszelf af en toe op een lunch op kosten van Q. Dan bestelt iedereen iets lekkers bij een tentje om de hoek.

Ook hebben we iets verzonnen op de extra eigen kosten die we maken door het werken vanuit huis. Alle Q'ers krijgen per maand een netto thuiswerkvergoeding van 72 euro plus een eenmalige bijdrage van 300 euro om de eigen werkplek nog verder op te pimpen.

Maar het belangrijkste is natuurlijk het onderlinge contact. Als zware gebruikers van Slack zit dat eigenlijk wel goed. Wanneer we met z'n 80-en willen samenkomen, bijvoorbeeld voor onze wekelijkse update, doen we dat in Meet. Heel gezellig zijn zulke tools echter niet. Daarom hebben we een eigen videochatapp gebouwd die wél leuk is. Perfect voor de vrijdagmiddagborrel die we nu gewoon virtueel houden of als een Q'er afscheid neemt.

Het thuiswerken gaat ons dus best goed af. Maar soms komen de muren op iemand af of vindt een buurman het een goed idee om juist nu z'n huis te verbouwen. In zulke gevallen zoeken we naar een oplossing op kantoor. Dat gebeurt ook bij kersverse Q'ers: in de eerste week een paar nieuwe collega's in het echt zien, is gewoon fijner.

Dat is dan de eerste keer IRL, want alle sollicitatiegesprekken doen we remote. Nu kunnen we ons voorstellen, dat je wilt weten hoe ons kantoor er uitziet, als je bij ons solliciteert. In dat geval zorgen we ervoor, dat je even een kijkje kunt nemen. Moet je er zelf alleen een zwikkie blije nerds bij denken. 😉 

De mensen van Q42.

Onze mensen noemen we Q'ers. Hieronder zie je er een aantal. Mocht je graag alle Q'ers willen zien en willen filteren op allerlei relevante en volslagen irrelevante punten, dat kan ook!

Sanne

Tobias

Wietske

Daniello

Mathijs

Rob

Jasper

Lisa

Lotte

Tim

Lukas

Louise

Guus

Jaap

Chris

Taco

Ons Haagse stekkie

Ofwel 'Q070'

Ons Amsterdamse stekkie

Ofwel 'Q020'