Q42 bouwt apps, websites, connected devices, games, AI- en VR-toepassingen. Met z'n 90-en bedenken en maken we dingen met impact. Digitale producten waar je een glimlach van krijgt. Dat doen we vanuit Amsterdam en Den Haag.
AI-engineer
Q42 bouwt digitale producten die het leven van mensen slimmer, beter en leuker maken.
Al meer dan 20 jaar helpen we bedrijven als Rijksmuseum, BAM, Polestar, HEMA, AVROTROS, Philips Hue, KLM, 92929 en de Efteling met het bedenken en maken van schaalbare producten. Apps, websites, connected devices, AI-toepassingen en meer. Van idee tot lancering.
Tech zit in de kern van alles wat we doen. Onze teams van developers en projectleiders zijn altijd bezig met snel uitproberen, leren en verbeteren. Totdat het product fijn is in gebruik, de business laat groeien én wij er zelf een glimlach van krijgen.
Wij zoeken ervaren AI-engineers die mooie softwareproducten willen maken voor eindgebruikers met inzet van AI.
Nieuwe slimme toepassingen
AI biedt allerlei kansen voor nieuwe slimme toepassingen. Wat ons bij Q42 drijft, is de kracht van AI gebruiken om digitale producten te maken die mensen verbazen en eerder niet mogelijk waren. We werken met diverse klanten samen aan uiteenlopende AI-projecten: van korte experimenten tot langlopende projecten.
Voorbeeld: BAM
BAM maakt voor ieder renovatieproject, zoals het verduurzamen van huizenblokken, gedetailleerde 3D-scans met drones. Het omzetten van deze scans naar nauwkeurige metingen hebben we dankzij AI weten te automatiseren en versnellen. Door eerder over precieze informatie te beschikken kan BAM makkelijker werkzaamheden inplannen en uitvoeren.
Voorbeeld: Amsterdam Vitaal en Gezond
De Amsterdamse huisartsen wilden onderzoeken of zij hun cliënten beter konden helpen met de juiste hulp door de inzet van een laagdrempelige digitale buddy. In dit project hebben we een proof-of-concept ontwikkeld van een slimme en betrouwbare AI-assistent die zorgvragen begrijpt en passende hulp kan bieden. Dus niet een eenvoudige chatbot zoals bij een gemiddelde klantenservice, maar een empathische gesprekspartner die ingewikkelde conversaties kan afhandelen.
Teams
Onze projecten voeren we altijd uit met een team. Onze AI-programmeurs werken altijd nauw samen met onze front-enders, back-enders en app-ontwikkelaars. De precieze teamsamenstelling hangt daarbij steeds af van de opdracht.
Van elkaar leren
De bijna tien AI-engineers binnen Q42 wisselen veel kennis uit door ervaringen met elkaar en met andere collega’s te delen. Dat gebeurt via Slack, door samen op kantoor in een uitdaging te duiken en tijdens de regelmatige AI-overleggen.
Bouwen van robuuste softwareproducten
De focus van onze AI-engineers is het bouwen van oplossingen. Ze hebben een goed beeld van de bestaande AI-technieken en hoe deze ingezet kunnen worden. Maar onze AI-experts hebben ook hands on ervaring in het ontwikkelen van robuuste softwareproducten (op basis van bijvoorbeeld cloud- en data-engineering) waarin AI ingezet wordt om het leven van de consument makkelijker te maken.
Flexibel en creatief meedenken
In de functie van AI-engineer is het belangrijk dat je flexibel en creatief kan meedenken met de klant over hoe AI in te zetten in hun projecten, en of AI voor hen wel de juiste oplossing is. De verwachting is dat jij de projecten kan dragen en ervoor zorgt dat het project goed wordt opgeleverd.
Wat je gaat doen
Wanneer je bij Q42 aan de slag gaat als softwaredeveloper met AI-specialisatie, krijg je de verantwoordelijkheid voor een deel van de volgende taken.
Je ontwikkelt solide software en zet de benodigde infrastructuur op in een cloud-omgeving.
Je implementeert AI-as-a-Service (zoals OpenAI’s LLM) in projecten: je kunt inschatten wanneer deze services een goede optie zijn, en wat de eventuele beperkingen zijn.
Je helpt onze klanten in het scherp krijgen van hun vraag, en het bepalen of de inzet van AI voor hen een goede oplossing is.
Je kent pre-trained modellen en beschikbare datasets en bent in staat deze in te zetten als bestaande AI-services tekortschieten voor de specifieke use case.
Je valideert, deployet, monitort en onderhoudt de gebouwde modellen: je zorgt ervoor dat deze op schaal kunnen worden gebruikt.
Je snapt de beperkingen van een model, en hoe deze ondervangen kunnen worden in de UX van het product.
Weet je genoeg en wil je direct solliciteren? Laat hier je gegevens achter en we nemen snel contact met je op. Maar doorlezen mag natuurlijk ook.
Wil je weten of Q - zoals we Q42 meestal noemen - bij jou past? We kunnen je alvast vertellen, wat wij te bieden hebben en waar wij van houden. Dan kun jij inschatten of er voldoende overlap is voor een gesprek.
We bieden een all-in salaris tot 6.500 euro per maand, afhankelijk van jouw ervaring. Dat is inclusief een maximale pensioenregeling, vakantiegeld en internetvergoeding. (Hier lees je hoe we salaris, zelfbeoordeling en persoonlijke ontwikkeling aan elkaar koppelen.)
We noemen Q graag een happy place for nerds. We houden dan ook niet zo van kaders. Veel Q'ers doen er iets bij naast het programmeren. Dat houdt Q lekker plat en geeft iedereen de mogelijkheid om mee te sturen én te groeien.
Met tachtig slimme developers is er genoeg te leren bij Q. Van Bedenktijdjes en Passietijd tot het schrijven voor ons Engineering Blog en samen leerzame conferenties bezoeken. Ook zijn diverse Q'ers als mentor nauw betrokken bij de persoonlijke ontwikkeling van collega's.
Ons werk is productontwikkeling: het allerbeste product neerzetten om de eindgebruiker te verbazen. Dat doen we met BAM, Philips Hue, Rijksmuseum, PostNL, KLM, Kramp, Wie is de Mol?, HEMA, Avis en Amsterdam Vitaal & Gezond en andere mooie klanten en partners.
Maar we ontwikkelen ook eígen producten via onze ventures, zoals onze tech for good start-up Hack The Planet. Die ventures maken ons beter in productdenken, wat we weer kunnen toepassen in onze projecten. En vice versa.
Op onze stekkies in Den Haag en Amsterdam kunnen we fijn in the zone komen én heel goed feesten. Daar houden we sowieso wel van, samen leuke dingen doen: van het jaarlijkse Q-uitje en onze hackathon tot pubquizzes en bordspelavonden in onze eigen bruine kroeg.
Wil je nog meer weten? Kom eens langs tijdens een van onze openbare meetups of lees ons uitgebreide verhaal op de pagina met alle vacatures! Daar vind je overigens ook onze andere back-end vacatures.
Ook relevant: onze arbeidsvoorwaarden.
Ervaring is voor deze rol vereist, maar niet het enige. Jouw technisch inzicht en de match wegen net zo goed mee.
Ben je enthousiast over AI en de kansen die AI biedt voor slimme oplossingen?
Heb je meegebouwd aan digitale producten zoals apps en websites?
Heb je een scherp oog voor het juiste bouwen?
Spreekt onze happy place for nerds jou aan?
Please note: we don't hire applicants living outside the European Union.
Laten we dan eens kletsen! Je bent van harte welkom op ons kantoor in Den Haag of Amsterdam. Klik op de button hieronder, dan plannen wij een gesprek in. Of bel direct Maurice om even een afspraak te maken: 06-46465370.
"Een wat? Een procedure?" Ja, we weten ’t, wij houden er ook niet van. Hebben we gelukkig ook niet zoveel. Maar omdat nieuwe mensen aannemen best wel heel erg superbelangrijk is, hebben we een manier bedacht om dit écht goed te doen. Komt-i:
Klik op 'Ik wil kennismaken!' en maak er een mooi verhaal van.
We organiseren een gesprek om te kletsen over jou én over Q. Bedenk ook van tevoren of je wat code kunt laten zien, iets waar je trots op bent. Dat is veel leuker om naar te kijken dan een CV.
Daarna doen we nog een gesprek. Maar dit keer krijg je eerst huiswerk mee: een leuke programmeeropdracht die je mag uitvoeren in de taal die je zelf het beste vindt passen.
De laatste stap is een pair-programming-middag. Je haakt dan zo'n drie uur lang aan bij twee AI-developers. Leuk voor jou om een stel Q’ers beter te leren kennen en ons werk van dichtbij te zien. Leuk voor ons omdat we graag zo veel mogelijk Q’ers betrekken bij de sollicitaties. We stellen hun achteraf de vraag: "Zou je balen als we haar/hem niet aannemen?" Als ze dan 'ja' zeggen, weten we genoeg. 😊
We doen je een aanbod, we krabbelen, en je komt hier lol en verschil maken.
In deze blogpost geven we meer uitleg over ons sollicitatieproces, de verschillende stappen, hoe we beoordelen, wat we zoeken in een kandidaat, et cetera.
Oh, en recruiters: wij zijn zelf heel goed in het vinden van nieuwe collega’s. Jullie hulp is dus niet nodig én niet gewenst.
Onze mensen noemen we Q'ers. Hieronder zie je er een aantal. Mocht je graag alle Q'ers willen zien en willen filteren op allerlei relevante en volslagen irrelevante punten, dat kan ook!